Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kačica s pomarančami

ingrediencie

1 ks
kačka
4 ks
pomaranč
2 dl
omáčka demi-glace
4 PL
curacao
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Kačku si v prvom rade dôkladne umyejeme, očistíme a vypitveme. Osolíme ju zvonka i znútra+okoreníme a drezírujeme.
2.
Do maslom vymasteného pekáča vložíme kačku. Počas pečenia ju polejeme jej vlastnou šťavou+podlievame aj vývarom až pokiaľ sa nám kačka neupečie do mäkka a zlatistá.
3.
Zo šťavy z pečenia odstránime tuk, precedíme ju a pridáme do nej šťavu z 2 pomarančov, curacao a pokrájané pomarančové šupny na rezance. Povaríme vo vriacej vode do 3 minút. Po pridaní týchto surovín už šťavu nevaríme.
4.
Kačicu servírujeme na taniere, polejeme šťavou a obložíme kúskami pomaranča.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.