Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hráškový puding s údeným mäsom

ingrediencie

200 g
hrášok
60 g
tuk
3 ks
vajce
trochu
soľ
200 g
údené mäso
2 dl
mlieko
80 vetvičiek
hrubá múka
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Vylúpaný zelený hrášok udusíme na menšej časti tuku takmer domäkka. Zvyšný tuk vymiešame so žĺtkami a soľou, pridáme udusený hrášok, uvarené údené mäso pokrájané na malinké kúsky a mlieko, v ktorom sme rozmiešali múku.
2.
Nakoniec pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielkov, zľahka primiešame, dáme do vymastenej a vysypanej pudingovej formy, formu uzavrieme a varíme v pare alebo vo vodnom kúpeli 35-40 minút.
3.
Uvarený puding vyklopíme, pokrájame a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, alebo ozdobíme majonézou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.