Alsaský šalát
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
mäkká saláma
100
g
šampiňóny
1
ks
červená repa
2
ks
jablko
3
PL
ocot
3
PL
biele víno
3
PL
olej
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
strúčik
cesnaku
250
g
celé varené zemiaky
trochu
petržlenová vňať
2
ks
paradajka
postup
1.
Mäkkú salámu pokrájame na pásiky, pridáme dusené šampiňóny a paradajky pokrájané na malé kúsky, uvarenú červenú repu, očistené a pokrájané jablká a všetko spolu dobre premiešame.
2.
Z octu, vína, oleja, zo soli a z mletého čierneho korenia pripravíme nálev, ktorý dochutíme rozotretým cesnakom. Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme, pokrájame na malé pásiky, zalejeme nálevom, pridáme do šalátu a premiešame. Nakoniec môžeme pokvapkať kečupom.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.