Pridať recept

Alsaský šalát

ingrediencie

50 g
mäkká saláma
100 g
šampiňóny
1 ks
červená repa
2 ks
jablko
3 PL
ocot
3 PL
biele víno
3 PL
olej
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 strúčik
cesnaku
250 g
celé varené zemiaky
trochu
petržlenová vňať
2 ks
paradajka

postup

1.
Mäkkú salámu pokrájame na pásiky, pridáme dusené šampiňóny a paradajky pokrájané na malé kúsky, uvarenú červenú repu, očistené a pokrájané jablká a všetko spolu dobre premiešame.
 
2.
Z octu, vína, oleja, zo soli a z mletého čierneho korenia pripravíme nálev, ktorý dochutíme rozotretým cesnakom. Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme, pokrájame na malé pásiky, zalejeme nálevom, pridáme do šalátu a premiešame. Nakoniec môžeme pokvapkať kečupom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať