Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cvikla s chrenom

50
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 kg
cvikla
1/2 kg
chren
1 liter
voda
1,5 dl
ocot
cukor

postup

Cviklu uvaríme. Z vody, soli, octu a cukru si urobíme nálev podľa svojej chutí (sladší, alebo kyslejší). Do tohto nálevu nastrúhame si chren a necháme stáť. Potom si nastrúhame uvarenú a olúpanú cviklu na väčšom strúhadle a zalejeme nálevom s chrenom. Dôkladne premiešame a plníme poháre. Naplnené poháre sterilizujeme 10-15 minút pri 80°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...