Bolonská pizza
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hladká múka
1
KL
prášok do pečiva
1
KL
soľ
175
g
maslo
2
ks
vajce
2
PL
pikantný kečup
100
g
anglická slanina
Plnka
výpek zo slaniny
1
ks
cibuľa
1
KL
mletá červená paprika
štipiek
soľ
1
strúčik
cesnaku
1
ks
čili paprička
150
g
bravčové mäso
200
g
kyslá kapusta
postup
1.
Do misy preosejeme múku, zmiešame s práškom do pečiva, soľou, pridáme maslo postrúhane na hrubšom strúhadle, vajcia a vymiesime hladké cesto. Necháme na chladnom mieste 30 minút. Cesto potom rozdelíme na 4 časti, rozvaľkáme na tenké kruhy a vložíme do vymastených koláčových foriem. Potrieme ich kečupom, plnkou, posypeme rozškvarenou slaninou a upečieme. Pred podávaním môžeme potrieť kyslou smotanou.
2.
Plnka: Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a opražíme vo výpeku zo slaniny. Mäso nakrájame na drobné kúsky, opečieme na cibuli, posypeme mletou paprikou, osolíme pridáme pretlačený cesnak, čili papričku a udusíme domäkka. Potom pridáme udusenú kapustu a dobre premiešame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.