Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hroznové košíčky

ingrediencie

200 g
polohrubá múka
125 g
maslo
50 g
vlašské orechy
1 ks
vajce
75 g
práškový cukor
300 g
hrozno

Krém

400 ml
mlieko
60 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
20 g
maizena
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Do misy preosejeme múku, pridáme postrúhané maslo, pomleté orechy, vajce, práškový a vanilkový cukor a vymiesime vláčne cesto.l zabalíme do utierky a na 30 minút vložíme do chladničky. Z odležaného cesta urobíme šúľok, nakrájame ho na rovnaké kúsky a povtláčame do formičiek na košíčky. Formičky vložíme na plech a upečieme. Ešte horúce vyklopíme. Vychladnuté košíčky naplníme krémom a hroznom alebo iným sezónnym ovocím.
2.
Krém: V mlieku rozmiešame cukor, žĺtky, maizenu a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Z bielkov a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do horúceho krému.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.