Vanilkový krém
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
ml
mlieko
1
ks
vanilkový struk
10
g
maizena
4
ks
žĺtok
100
g
práškový cukor
trochu
okrúhle piškóty
1
téglik
ríbezľový džem
100
ml
šľahačková smotana
50
g
čokoláda na varenie
postup
Do kastróla vlejeme mlieko, pridáme vanilkový struk, maizenu, žĺtky a cukor. Premiešame, vložíme do nádoby s vriacou vodou a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Piškóty potrieme džemom, zlepíme po dva, vložíme ich do pohárov, polejeme teplým krémom a necháme vychladnúť. Potom na krém nastriekame šľahačku, posypeme postrúhanou čokoládou a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.