Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská roštenka

ingrediencie

600 g
hovädzia roštenka
trochu
olej
70 g
paradajkový pretlak
1 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
250 g
mrazená miešaná zelenina
20 g
maslo
1 PL
sušená bazalka
štipiek
mleté čierne korenie
200 ml
zeleninový vývar
štipiek
soľ

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky, okrajové blany narežeme, naklepeme, okoreníme a osolíme. Na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán. Do výpeku dáme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme paradajkový pretlak, podlejeme zeleninovým vývarom, necháme zovrieť, vložíme roštenky, prikryjeme a za občasného podlievania dusíme domäkka.
2.
Mäkké roštenky opatrne vyberieme, šťavu poprášime hladkou múkou, premiešame, zalejeme potrebným množstvom horúcej vody a varíme 15 minút. Na rozohriatom masle opražíme zeleninu, osolíme, posypeme bazalkou, podlejeme 100 ml vody, prikryjeme a dusíme 15 minút. Takto pripravené mäso podávame poliate šťavou, obložené zeleninou so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?