Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská roštenka

ingrediencie

600 g
hovädzia roštenka
trochu
olej
70 g
paradajkový pretlak
1 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
250 g
mrazená miešaná zelenina
20 g
maslo
1 PL
sušená bazalka
štipiek
mleté čierne korenie
200 ml
zeleninový vývar
štipiek
soľ

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky, okrajové blany narežeme, naklepeme, okoreníme a osolíme. Na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán. Do výpeku dáme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme paradajkový pretlak, podlejeme zeleninovým vývarom, necháme zovrieť, vložíme roštenky, prikryjeme a za občasného podlievania dusíme domäkka.
2.
Mäkké roštenky opatrne vyberieme, šťavu poprášime hladkou múkou, premiešame, zalejeme potrebným množstvom horúcej vody a varíme 15 minút. Na rozohriatom masle opražíme zeleninu, osolíme, posypeme bazalkou, podlejeme 100 ml vody, prikryjeme a dusíme 15 minút. Takto pripravené mäso podávame poliate šťavou, obložené zeleninou so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...