Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská roštenka

ingrediencie

600 g
hovädzia roštenka
trochu
olej
70 g
paradajkový pretlak
1 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
250 g
mrazená miešaná zelenina
20 g
maslo
1 PL
sušená bazalka
štipiek
mleté čierne korenie
200 ml
zeleninový vývar
štipiek
soľ

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky, okrajové blany narežeme, naklepeme, okoreníme a osolíme. Na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán. Do výpeku dáme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme paradajkový pretlak, podlejeme zeleninovým vývarom, necháme zovrieť, vložíme roštenky, prikryjeme a za občasného podlievania dusíme domäkka.
2.
Mäkké roštenky opatrne vyberieme, šťavu poprášime hladkou múkou, premiešame, zalejeme potrebným množstvom horúcej vody a varíme 15 minút. Na rozohriatom masle opražíme zeleninu, osolíme, posypeme bazalkou, podlejeme 100 ml vody, prikryjeme a dusíme 15 minút. Takto pripravené mäso podávame poliate šťavou, obložené zeleninou so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...