Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská roštenka

ingrediencie

600 g
hovädzia roštenka
trochu
olej
70 g
paradajkový pretlak
1 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
250 g
mrazená miešaná zelenina
20 g
maslo
1 PL
sušená bazalka
štipiek
mleté čierne korenie
200 ml
zeleninový vývar
štipiek
soľ

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky, okrajové blany narežeme, naklepeme, okoreníme a osolíme. Na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán. Do výpeku dáme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme paradajkový pretlak, podlejeme zeleninovým vývarom, necháme zovrieť, vložíme roštenky, prikryjeme a za občasného podlievania dusíme domäkka.
2.
Mäkké roštenky opatrne vyberieme, šťavu poprášime hladkou múkou, premiešame, zalejeme potrebným množstvom horúcej vody a varíme 15 minút. Na rozohriatom masle opražíme zeleninu, osolíme, posypeme bazalkou, podlejeme 100 ml vody, prikryjeme a dusíme 15 minút. Takto pripravené mäso podávame poliate šťavou, obložené zeleninou so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...