Pridať recept

Slovenská roštenka

ingrediencie

600 g
hovädzia roštenka
trochu
olej
70 g
paradajkový pretlak
1 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
250 g
mrazená miešaná zelenina
20 g
maslo
1 PL
sušená bazalka
štipiek
mleté čierne korenie
200 ml
zeleninový vývar
štipiek
soľ

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky, okrajové blany narežeme, naklepeme, okoreníme a osolíme. Na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán. Do výpeku dáme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme paradajkový pretlak, podlejeme zeleninovým vývarom, necháme zovrieť, vložíme roštenky, prikryjeme a za občasného podlievania dusíme domäkka.
 
2.
Mäkké roštenky opatrne vyberieme, šťavu poprášime hladkou múkou, premiešame, zalejeme potrebným množstvom horúcej vody a varíme 15 minút. Na rozohriatom masle opražíme zeleninu, osolíme, posypeme bazalkou, podlejeme 100 ml vody, prikryjeme a dusíme 15 minút. Takto pripravené mäso podávame poliate šťavou, obložené zeleninou so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať