Hovädzí tokáň
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hovädzie mäso
trochu
olej
2
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
štipiek
mletá červená paprika
2
PL
paradajkový pretlak
1
ks
mletá červená paprika
200
ml
kyslá smotana
100
ml
biele víno
postup
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na rezančeky a opražíme na rozohriatom oleji. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, prikryjeme a 10 minút dusíme. Potom osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku, paradajkový pretlak, podlejeme vínom, prikryjeme a dusíme domäkka. Pred koncom varenia pridáme papriku nakrájanú na rezance. Nakoniec zahustíme smotanou a niekoľko minút povaríme. Podávame s varenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.