Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hovädzie mäso Stroganov

ingrediencie

400 g
hovädzia roštenka
trochu
olej
štipiek
soľ
2 ks
cibuľa
200 g
šampiňóny
100 ml
mäsový vývar
200 ml
biele víno
štipiek
mleté čierne korenie
200 ml
kyslá smotana
2 PL
hladká múka
1 PL
horčica
trochu
kôpor

postup

1.
Umyté a osušené hovädzie mäso nakrájame na plátky, naklepeme a nakrájame na hrubšie rezance. Opečieme na rozohriatom oleji, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a za stáleho miešania pražíme 4 minúty. Potom poprášime hladkou múkou, opražíme, zalejeme mäsovým vývarom, vínom, osolíme,okoreníme a dusíme domäkka.
2.
Očistené šampiňóny nakrájame, opražíme na oleji a pridáme k mäsu. Smotanu rozmiešame s horčicou, vlejeme do mäsa a niekoľko minút varíme. Nakoniec posypeme posekaným kôprom. Podávame s americkými zemiakmi a ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...