Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hovädzie mäso Stroganov

ingrediencie

400 g
hovädzia roštenka
trochu
olej
štipiek
soľ
2 ks
cibuľa
200 g
šampiňóny
100 ml
mäsový vývar
200 ml
biele víno
štipiek
mleté čierne korenie
200 ml
kyslá smotana
2 PL
hladká múka
1 PL
horčica
trochu
kôpor

postup

1.
Umyté a osušené hovädzie mäso nakrájame na plátky, naklepeme a nakrájame na hrubšie rezance. Opečieme na rozohriatom oleji, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a za stáleho miešania pražíme 4 minúty. Potom poprášime hladkou múkou, opražíme, zalejeme mäsovým vývarom, vínom, osolíme,okoreníme a dusíme domäkka.
2.
Očistené šampiňóny nakrájame, opražíme na oleji a pridáme k mäsu. Smotanu rozmiešame s horčicou, vlejeme do mäsa a niekoľko minút varíme. Nakoniec posypeme posekaným kôprom. Podávame s americkými zemiakmi a ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hrušky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...