Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáca paštéta „Jamie“

ingrediencie

1 kg
kuracia pečienka
2 strúčiky
cesnak
3 ks
červená cibuľa
2 PL
olivový olej
500 g
maslo
šalvia
2 ks
tymian
rozmarín
50 ml
brandy
100 ml
olivový olej

postup

Pečienku odblaníme a nakrájame. Cibuľu a cesnak nakrájame na plátky a orestujeme na olivovom oleji, pridáme vetvičku tymiánu, pečienky a restujeme asi 4 minúty. Potom pridáme brandy s rozmarínom a nakoniec osolíme a okoreníme. Rozpustíme 250 g masla a osmažíme na ňom šalviové lístky, potom ich vyberieme pinzetou a dáme odkvapkať na papier. Do vychladnutých pečienok postupne pridávame 125 g masla a maslo, v ktorom sa prepražila šalvia. Rozmixujeme a počas mixovania postupne pridávame posledných 125 g masla. Zmes nalejeme do sklenej misy, na vrch poukladáme opražené lístky šalvie a zalejeme olivovým olejom. Necháme stuhnúť v chlade.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...