Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sviečkovica na smotane

ingrediencie

600 g
sviečkovica
soľ
20 g
údená slanina
olej
2 ks
cibuľa
150 g
koreňová zelenina
celé nové korenie
celé čierne korenie
borievka
bobkový list
200 ml
kyslá smotana
40 g
hladká múka
trochu
biele víno
citrónová šťava
1 PL
horčica
1 PL
cukor

postup

1.
Pripravíme si sviečkovicu, umyjeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Celú ju opečieme na panvici v rozpálenom oleji.
2.
Následne vyberieme mäso. Nakrájame cibuľu a koreňovú zeleninu a opražíme vo výpeku. Neskôr pridáme opečené mäso, koreniny, pridáme vodu a udusíme domäkka.
3.
Mäso pokrájame. Šťavu zahustíme smotanou a trocha povaríme. Omáčku môžeme dochutiť vínom podľa chuti, cukrom, soľou citrónovou šťavou a soľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.