Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kysnutý slivkový osúch

ingrediencie

30 g
droždie
100 g
cukor
200 ml
mlieko
2 ks
vaječný žĺtok
1 ks
vajce
trochu
soľ
80 g
maslo
200 g
hladká múka
200 g
hrubá múka
800 g
odkôstkované slivky

postup

1.

Pripravíme si väčšiu nádobu do ktorej pridáme cukor a droždie. Rozmiešame a necháme rozpustiť. Postupne pridávame žĺtky, vajce, soľ, roztopené maslo, vlažné mlieko, hladké múku. Miesime približne 10 minút.

2.

Pridávame hrubú múku, dokým cesto nezíska hladkú a lesklú podobu. Cesto necháme na chvíľu vykysnúť.

3.

Cesto vložíme na plech rovnomerne rozložíme a opäť necháme ešte kysnúť. Následne na cesto poukladáme nakrájané a odkôstkované slivky a upečieme v rúre. Môžeme posypať práškovým cukrom, alebo čímkoľvek podľa chuti.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...