Pridať recept

Špenát so smotanou

ingrediencie

1 kg
špenát
50 g
maslo
2 dl
bešamelová omáčka
3 PL
smotana
ks
chlieb
ks
cukor
ks
soľ

postup

1.

Špenát si preberieme a odstránime z neho čepele listov. Potom ho umyjeme a v osolenej vode ho uvaríme do mäkka. Potom len zlejeme, necháme odstáť a až po vychladnutí mu vytlačíme zvyšnú vodu. Napokon zomelieme a mierne osušíme na horúcom masle.

 
2.

Do toho primiešame bešamelovú omáčku, štipku soli a cukru. Uložíme na misu a polejeme smotanou + ozdobíme niekoľkými krajčekmi chleba opečenými na masle.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
Chutné špenátové, mrkvové a cviklové rizoto. To naj z čerstvých a farbami hýriacich surovín.
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...