Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Polievka s hydinovými knedličkami

ingrediencie

150 g
koreňová zelenina
500 g
hydinové drobky
1 kocka
kurací bujón
2 strúčiky
cesnak
1 ks
cibuľa
petržlenová vňať

Hydinové knedličky

100 ml
mlieko
80 g
hydinová pečeň
2 ks
žemľa
1 ks
vajce
1 strúčik
cesnak
mleté čierne korenie
soľ
strúhanka
majorán

postup

1.
Hydinové drobky dôkladne umyjeme a dáme ich do 1,5 litra studenej vody a dáme ich povariť. Následne umyjeme celú cibuľu, očistený cesnak, osolíme a necháme vrieť pomaly.
2.
Očistíme zeleninu a potom ju pokrájame a vložíme ju do hrnca, pridáme bujón, ktorý sme vymiešali v troške teplej vody a polievku varíme. Počas varenia sa vytvorí pena, ktorú bude potrebné odobrať. Ako náhle bude zelenina aj drobky mäkké prelejeme polievku cez sitko.
3.
Umyjeme hydinovú pečeň a roztlačíme ju vidličkou a dáme do misy. Žemle pokrájame a navlhčíme ich mliekom a pridáme ich k pečeni. Následne vmiešame prelisovaný cesnak, korenie, soľ, vajce, majorán, trošku strúhanky a všetko spolu dôkladne premiešame. Takto pripravené knedličky budeme zavárať do polievky a povaríme ich asi 5 minút. Na záver vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.