Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Teľacie stehno na smotane

ingrediencie

500 g
teľacie stehno
50 g
anglická slanina
trochu
olej
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
50 g
zeler
1 ks
petržlen
1/2 ks
citrón
2 PL
hladká múka
150 ml
sladká smotana
50 ml
biele víno
trochu
celé čierne korenie
1 ks
bobkový list
1 KL
cukor
200 ml
zeleninový vývar
štipiek
soľ

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, prešpikujeme slaninou nakrájanou na hrubšie rezance a osolíme. Na rozohriatom oleji opečieme zo všetkých strán. Mäso vyberieme a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú, nakrájanú zeleninu, korenie, na kolieska nakrájaný citrón, bobkový list, soľ, cukor a popražíme. Vložíme mäso, podlejeme vývarom, prikryjeme a dusíme domäkka.
2.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu rozmixujeme, necháme zovrieť a zahustíme sladkou smotanou rozmiešanou s hladkou múkou. Varíme 15 minút, potom pridáme víno, nakrájané mäso a chvíľu povaríme. Podávame so zelenou fazuľkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hrušky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...