Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Teľacie stehno na smotane

ingrediencie

500 g
teľacie stehno
50 g
anglická slanina
trochu
olej
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
50 g
zeler
1 ks
petržlen
1/2 ks
citrón
2 PL
hladká múka
150 ml
sladká smotana
50 ml
biele víno
trochu
celé čierne korenie
1 ks
bobkový list
1 KL
cukor
200 ml
zeleninový vývar
štipiek
soľ

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, prešpikujeme slaninou nakrájanou na hrubšie rezance a osolíme. Na rozohriatom oleji opečieme zo všetkých strán. Mäso vyberieme a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú, nakrájanú zeleninu, korenie, na kolieska nakrájaný citrón, bobkový list, soľ, cukor a popražíme. Vložíme mäso, podlejeme vývarom, prikryjeme a dusíme domäkka.
2.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu rozmixujeme, necháme zovrieť a zahustíme sladkou smotanou rozmiešanou s hladkou múkou. Varíme 15 minút, potom pridáme víno, nakrájané mäso a chvíľu povaríme. Podávame so zelenou fazuľkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...