Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Teľacie stehno na smotane

ingrediencie

500 g
teľacie stehno
50 g
anglická slanina
trochu
olej
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
50 g
zeler
1 ks
petržlen
1/2 ks
citrón
2 PL
hladká múka
150 ml
sladká smotana
50 ml
biele víno
trochu
celé čierne korenie
1 ks
bobkový list
1 KL
cukor
200 ml
zeleninový vývar
štipiek
soľ

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, prešpikujeme slaninou nakrájanou na hrubšie rezance a osolíme. Na rozohriatom oleji opečieme zo všetkých strán. Mäso vyberieme a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú, nakrájanú zeleninu, korenie, na kolieska nakrájaný citrón, bobkový list, soľ, cukor a popražíme. Vložíme mäso, podlejeme vývarom, prikryjeme a dusíme domäkka.
2.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu rozmixujeme, necháme zovrieť a zahustíme sladkou smotanou rozmiešanou s hladkou múkou. Varíme 15 minút, potom pridáme víno, nakrájané mäso a chvíľu povaríme. Podávame so zelenou fazuľkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...