Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Teľacie stehno na smotane

ingrediencie

500 g
teľacie stehno
50 g
anglická slanina
trochu
olej
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
50 g
zeler
1 ks
petržlen
1/2 ks
citrón
2 PL
hladká múka
150 ml
sladká smotana
50 ml
biele víno
trochu
celé čierne korenie
1 ks
bobkový list
1 KL
cukor
200 ml
zeleninový vývar
štipiek
soľ

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, prešpikujeme slaninou nakrájanou na hrubšie rezance a osolíme. Na rozohriatom oleji opečieme zo všetkých strán. Mäso vyberieme a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú, nakrájanú zeleninu, korenie, na kolieska nakrájaný citrón, bobkový list, soľ, cukor a popražíme. Vložíme mäso, podlejeme vývarom, prikryjeme a dusíme domäkka.
2.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu rozmixujeme, necháme zovrieť a zahustíme sladkou smotanou rozmiešanou s hladkou múkou. Varíme 15 minút, potom pridáme víno, nakrájané mäso a chvíľu povaríme. Podávame so zelenou fazuľkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...