Pridať recept

Teľacie na karí

ingrediencie

500 g
teľacie pliecko
2 ks
cibuľa
trochu
olej
40 g
hladká múka
100 ml
sladká smotana
štipiek
kari korenie
1 PL
mandle
štipiek
soľ
1 ks
jablko
20 g
maslo
1 ks
citrón

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Na oleji opražíme karí korenie, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a opražíme. Pridáme mäso, opečieme, osolíme, prikryjeme a dusíme domäkka. Počas dusenia podlievame horúcou vodou.
 
2.
Jablko očistíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, mandle nakrájame na rezančeky a spolu opražíme na masle. Mäkké mäso zahustíme smotanou rozšľahanou s múkou, pridáme opražené mandle, jablko a niekoľko minút povaríme. Nakoniec dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Podávame s hráškovou ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať