Teľacie na karí
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
teľacie pliecko
2
ks
cibuľa
trochu
olej
40
g
hladká múka
100
ml
sladká smotana
štipiek
kari korenie
1
PL
mandle
štipiek
soľ
1
ks
jablko
20
g
maslo
1
ks
citrón
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Na oleji opražíme karí korenie, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a opražíme. Pridáme mäso, opečieme, osolíme, prikryjeme a dusíme domäkka. Počas dusenia podlievame horúcou vodou.
2.
Jablko očistíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, mandle nakrájame na rezančeky a spolu opražíme na masle. Mäkké mäso zahustíme smotanou rozšľahanou s múkou, pridáme opražené mandle, jablko a niekoľko minút povaríme. Nakoniec dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Podávame s hráškovou ryžou.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.