Pridať recept

Teľací paprikáš

ingrediencie

200 g
teľacie mäso
10 g
slnečnicový olej
30 g
cibuľa
trochu
mletá červená paprika
50 g
paprika
50 g
paradajka
1 dl
smotana
5 g
hladká múka
1/8 ks
feferónka
1 strúčik
cesnaku
trochu
citrónová šťava
trochu
vývar z kostí

postup

1.
Mäso pokrájame na rovnaké menšie kúsky, dáme na panvicu s pokrájanou cibuľou, ktorú sme predtým spenili na rozohriatom oleji. Okoreníme mletou sladkou červenou paprikou. Popražíme 10 minút, posolíme, pridáme feferónku, podlejeme vývarom z kostí alebo horúcou vodou a prikryté dusíme.
 
2.
Počas dusenia vložíme očistenú a pokrájanú papriku a pokrájanú paradajku. Mäkké mäso ku koncu dusenia zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku, dobre povaríme a po odtiahnutí z ohňa pridáme rozotretý cesnak a citrónovú šťavu. Podávame s haluškami, dusenou ryžou, knedľou alebo so zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať