Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Baraní šašlík

ingrediencie

500 g
baranie mäso
trochu
olej
1 ks
citrón
1/2 KL
cukor
1 KL
mleté čierne korenie
štipiek
tymian
1 KL
soľ
150 g
údená slanina
1 ks
paprika
2 ks
cibuľa
1 balíček
grilovacie korenie

postup

Mäso umyjeme, odblaníme, zbavíme tuku a nakrájame na kocky. V miske rozmiešame 2 lyžice oleja, cukor, korenie, citrónovú šťavu, soľ, tymian a premiešame s mäsom. Na 24 hodín dáme do chladničky a počas marinovania občas premiešame. Na drevené špajdle striedavo napichujeme slaninu nakrájanú na kocky, mäso, cibuľu nakrájanú na osminky, papriku nakrájanú na kocky. Olej zmiešame s grilovacím korením, potrieme šašlíky a vo vyhriatej rúre grilujeme domäkka. Podávame s karí ryžou a čerstvou zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.