Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Baraní šašlík

ingrediencie

500 g
baranie mäso
trochu
olej
1 ks
citrón
1/2 KL
cukor
1 KL
mleté čierne korenie
štipiek
tymian
1 KL
soľ
150 g
údená slanina
1 ks
paprika
2 ks
cibuľa
1 balíček
grilovacie korenie

postup

Mäso umyjeme, odblaníme, zbavíme tuku a nakrájame na kocky. V miske rozmiešame 2 lyžice oleja, cukor, korenie, citrónovú šťavu, soľ, tymian a premiešame s mäsom. Na 24 hodín dáme do chladničky a počas marinovania občas premiešame. Na drevené špajdle striedavo napichujeme slaninu nakrájanú na kocky, mäso, cibuľu nakrájanú na osminky, papriku nakrájanú na kocky. Olej zmiešame s grilovacím korením, potrieme šašlíky a vo vyhriatej rúre grilujeme domäkka. Podávame s karí ryžou a čerstvou zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...