Pridať recept

Zeleninový puding

ingrediencie

30 g
maslo
30 g
krupicová múka
1 dl
mlieko
2 ks
vajce
100 g
zelenina
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ
trochu
petržlenová vňať
trochu
maslo
trochu
hladká múka

postup

1.
Do rozpusteného masla pridáme múku, trochu popražíme, zalejeme studeným mliekom a uvaríme hustú kašu. Ešte do horúcej zamiešame po jednom žĺtky, soľ, mleté čierne korenie, posekanú petržlenovú vňať a udusenú pokrájanú zeleninu.
 
2.
Masu necháme vychladnúť a potom do nej zľahka zamiešame z bielkov ušĽahaný tuhý sneh. Malé kastróliky alebo pudingové formičky dobre vymastíme surovým maslom, vysypeme múkou a 2/3 naplníme masou.
3.
Dáme ich do väčšej nádoby s vodou, ktorá má siahať do 1/3 formičiek, a prikryté varíme na miernom ohni asi 20 minút. Uvarený puding vyklopíme na tanier alebo misu a hneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať