Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Králik pečený na cesnaku

ingrediencie

1 ks
zadná čať králika
trochu
olej
5 strúčikov
cesnak
1 ks
cibuľa
1 štipka
mleté čierne korenie
200 ml
zeleninový vývar
1 PL
horčica
1 KL
sušená bazalka
1 štipka
soľ
1 ks
sladká smotana

postup

1.

Umyté odblanené mäso osušíme, prešpikujeme plátkami cesnaku, osolíme, okoreníme a niekoľko hodín necháme na chladnom mieste. 

2.

Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom oleji, pridáme mäso a opečieme zo všetkých strán. Podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme domäkka. Počas pečenia mäso obraciame, prelievame šťavou a podlievame zvyšným vývarom. 

3.

Mäkké mäso odkryjeme, polejeme sladkou smotanou rozšľahanou s horčicou a bazalkou a dopečieme dočervena. Podávame s cestovinami.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...