Pridať recept

Plnený bravčový bôčik

ingrediencie

750 g
bravčový bôčik
podľa chuti
soľ
trochu
rasca
20 g
maslo

Plnka

40 g
maslo
3 ks
vajce
100 g
strúhanka
1 dl
mlieko
trochu
soľ
podľa chuti
petržlenová vňať
trochu
citrónová kôra
80 g
strúhanka

postup

1.
Bravčový bôčik dáme preč od kosti a spravíme do neho otvor. Osolíme ho a dovnútra dáme pripravenú plnku. Bôčik zošijeme, aby plnka nevychádzala von. Posypeme rascou a dáme kožou dole na pekáč. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme. Potom mäso obrátime a potrieme maslom. Ďalej pečieme. Keď je mäso mäkké, pokrájame ho na plátky. Do šťavy z mäsa pridáme polievku a podávame spolu s ním.
 
2.
Plnka: Maslo vymiešame so soľou, žĺtkami, strúhankou namočenou v mlieku, posekanou petržlenovou vňaťou, postrúhanou citrónovou kôrou a zľahka vmiešame sneh spolu so suchou strúhankou. Ako príloha sú vhodné opekané zemiaky a zelenina.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Fantasticky chrumkavý bravčový bôčik 3x inak
Fantasticky chrumkavý bravčový bôčik v 3 delikátnych verziách
Často podceňované bravčové mäso, ktoré je však pri bližšom pohľade veľmi univerzálne a extra chutné...
Polievka masove gulicky
Tip na nedeľný obed: Holúbky
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Pikantný pečený bôčik
Poznáme recept na najlepší PEČENÝ BÔČIK aký ste kedy jedli! Mäso šťavnaté a koža krásne chrumkavá, stačí urobiť túto jedinú vec a budete mať gule za ušami!
Ak ste sa ešte nerozhodli čo dnes variť, pečený bôčik je tá správna voľba! A nezabudnite urobiť túto jednu vec.