Pridať recept

Sladké šišky plnené jahodovým lekvárom

Sladké šišky plnené jahodovým lekvárom
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

40 g
droždie
250 ml
vlažné mlieko
500 g
polohrubá múka
2 PL
olej
1/2 PL
soľ
50 g
cukor
2 ks
vaječný žĺtok
citrónová kôra
jahodový lekvár
20 ml
rum
olej na vyprážanie
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Do veľkej misy preosejeme časť múky, do stredu spravíme malú jamku a do nej rozdrobíme droždie. Premiešame spolu s mliekom , cukrom a s múkou. Necháme kysnúť približne 10 minút. Najlepšie na teplom mieste.
 
2.
Do kvásku postupne primiešame mlieko, cukor, olej, žĺtky, soľ, rum, citrónovú kôru, ostatok múky a vypracujeme cesto, ktoré necháme potom kysnúť približne pol hodiny.
3.
Vykysnuté cesto rozvlaľkáme na hrúbku približne dvoch centimetrov a so šálkou povykrajujeme kolieska. Na kolieska dáme trochu jahodového lekváru, prikryjeme prázdnymi kolieskami. Všetky kolieska opatrne pospájame a opäť necháme kysnúť aspoň 15 minút.
4.
Na panvici zohrejeme olej na vyprážanie a vkladáme šišky. Najskôr prikryté 3 minúty, potom obártime a opäť odkryté vyprážame približne 3 minúty. Šišky podávame posypané práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...