Langoš na slovenský spôsob
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hladká múka
400
ml
mlieko
1
kocka
cukor
50
g
droždie
2
ks
vajce
250
ml
kyslá smotana
olej na vyprážanie
postup
1.
Na langoš je potrebné si pripraviť cesto už deň vopred. V osladenom mlieku necháme napučať droždie. Pridáme ostatok mlieka a ostatné prísady. Vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového sáčku a dáme do chladničky.
2.
Na druhý deň, s mastnými rukami vytvarujeme približne 20 kúskov, necháme vykysnúť zopár minút a formujeme do tvaru placky. Na panvicu nalejeme toľko oleja, aby placka v ňom plávala. Hotové langoše podávame napríklad so strúhaným syrom, majonézou, so slaninkou.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.
Odporúčané recepty
Vybrali sme pre vás
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:

najkucharka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.