Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Langoš na slovenský spôsob

ingrediencie

1 kg
hladká múka
400 ml
mlieko
1 kocka
cukor
50 g
droždie
2 ks
vajce
250 ml
kyslá smotana
olej na vyprážanie

postup

1.
Na langoš je potrebné si pripraviť cesto už deň vopred. V osladenom mlieku necháme napučať droždie. Pridáme ostatok mlieka a ostatné prísady. Vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového sáčku a dáme do chladničky.
2.
Na druhý deň, s mastnými rukami vytvarujeme približne 20 kúskov, necháme vykysnúť zopár minút a formujeme do tvaru placky. Na panvicu nalejeme toľko oleja, aby placka v ňom plávala. Hotové langoše podávame napríklad so strúhaným syrom, majonézou, so slaninkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.