Pridať recept

Jahodovo rebarborový džem

ingrediencie

800 g
rebarbora
800 g
jahody
500 g
želírovací cukor
2 PL
sušený ibištekový kvet

postup

1.
Ak máme staršiu rebarboru, musíme ju ošúpať. Mladé výhonky nie je nutné. Obidva konce odrežeme, umyjeme ju a pokrájame na asi 2 cm dlhé kúsky. Zalejeme vriacou vodou a necháme 3 minúzy odstáť. Potom vodu zlejeme a rebarboru varíme v hrnci so 100 ml vody. Zakrytú ju dusíme asi 4 minúty.
 
2.
Očistené, umyté a odkvapkané jahody zmixujeme a pomiešame so želírovacím cukrom a ibiškovými kvetmi. Pyré hneď uvedieme do varu a 4 minúty za stáleho miešania prudko varíme aj so scedenou rebarborou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Varenie domáceho jahodového džemu patrí v mnohých rodinách ku každoročným tradíciám, iní zase majú...
Letná škola zavárania: Jahody
Zavárame jahody: Tradičný džem, kompót a sirup plus tipy na ich uskladnenie
Tak ako v minulosti, zaváranie opäť naberá na popularite. I keď v obchodoch kúpite rôzne druhy džemov,...