Pridať recept

Bravčové závitky s mäsovou plnkou

Bravčové závitky s mäsovou plnkou
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

4 ks
rezne zo stehna
soľ
40 g
masť
30 g
hladká múka
2 dl
kyslá smotana
10 g
hladká múka
trochu
mletá červená paprika

Plnka

100 g
bravčové alebo teľacie mäso
soľ
10 g
masť
1 ks
cibuľa
petržlenová vňať
trochu
mleté čierne korenie
1 ks
vajce
30 g
strúhanka

postup

1.
Rezne naklepeme, osolíme a naplníme mäsovou plnkou, zvinieme a previažeme niťou. Obalíme ich v múke a prudko opečieme na rozpálenej masti zo všetkých strán. Podlejeme vývarom alebo vriacou vodou a dusíme domäkka.
 
2.
Keď sú závitky mäkké, tak ich vyberieme a odstránime niť. Do šťavy pridáme kyslú smotanu rozšľahanú s múkou, mletú červenú papriku a vložíme naspäť závitky. Chvíľu povaríme. Podávame s cestovinou, opekanými zemiakmi.
3.
Plnka: Bravčové alebo teľacie mäso zomelieme. K nemu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu opraženú na masti, nasekanú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, vajce. Osolíme a podľa potreby pridáme strúhanku a všetko spolu dobre premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...