Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kalerábová polievka so smotanou

ingrediencie

3 ks
kaleráb
soľ
40 g
olej
50 g
hladká múka na zahustenie
50 g
maslo na zápražku
trochu
mleté čierne korenie
1 dl
smotana alebo mlieko
1 ks
vaječný žĺtok

postup

Kaleráby očistíme a pokrájame na malé kocky. Tie opražíme na rozohriatom oleji, zalejeme ich horúcou osolenou vodou a povaríme. Pripravíme si svetlú zápražku z masla a múky, ktorú pridáme do polievky. Kaleráb rozmixujeme. Ku koncu do polievky pridáme smotanu rozšľahanú so žĺtkom, mletým čiernym korením alebo mlieko.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.