Pridať recept

Čínske bravčové mäso

ingrediencie

700 g
bravčové mäso zo stehna
30 g
slanina
20 g
masť
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
1 ks
zeler
1 ks
petržlen
1 ks
bobkový list
trochu
tymian
celé nové korenie
celé čierne korenie
1 šálka
kyslá smotana
30 g
hladká múka
1 PL
citrónová šťava
2,5 PL
biele víno
1 ČL
horčica
trochu
soľ
trochu
ocot

postup

1.
Mäso prešpikujeme slaninou a osolíme. Zeleninu a cibuľu pokrájanú nadrobno opražíme na masti. K zmesi pridáme mäso, bobkový list, tymián, 3 zrnká nového a 6 zrniek čierneho korenia a dusíme domäkka. Počas dusenia mäso podlievame horúcou vodou alebo vývarom.
 
2.
Potom mäso vložíme do rúry a upečieme. Počas pečenie podlievame kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku. Po upečení mäso vyberieme, pokrájame na plátky.
3.
Zvyšnú šťavu rozriedime polievkou alebo vriacou vodou. Do šťavy pridáme víno, citrónovú šťavu, horčicu a povaríme. Hotovú omáčku precedíme cez husté sito. Podľa potreby rozriedime polievkou, okyslíme a osolíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
10 druhov zeleniny s najnižším obsahom kalórií
10 druhov zeleniny s najnižším obsahom kalórií
Ak chcete schudnúť, mali by ste si okrem iného vybrať nasledujúcich 10 druhov zeleniny.
7 spôsobov, ako do jedálnička pridať viac zeleniny každý deň
7 spôsobov, ako do jedálnička pridať viac zeleniny každý deň
5 porcií ovocia a zeleniny denne by malo byť normou. To môže byť pomerne náročné. Najmä keď je skrinka...
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Máte radi čerstvé ovocie a zeleninu? Veľmi dobre, sú mimoriadne cennou súčasťou našej stravy. A hoci ich...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Zelenina, ktorá ničí pečeň. Odstráňte ju raz a navždy
Zelenina, ktorá ničí pečeň. Odstráňte ju raz a navždy
Pečeň, podobne ako všetky naše orgány, pracuje nepretržite. Bohužiaľ, je náchylná na rôzne komplikácie...
Zelenina, ktorá ničí kĺby. Čomu je lepšie sa vyhnúť?
Zelenina, ktorá ničí kĺby. Čomu je lepšie sa vyhnúť?
Zdravie kĺbov by nás malo veľmi zaujímať, pretože problémy s kĺbmi nám môžu brániť v každodenných...