Pridať recept

Čerešňový džem

ingrediencie

1250 g
čerešne
100 ml
balzamikový ocot
1 kg
želírovací cukor
1 KL
mleté čierne korenie

postup

1.
Umyté čerešne vykôstkujeme. Odvážime 1 kg, polovicu zmixujeme s octom a polovicu nasekáme na menšie kúsky. Vo veľkom hrnci premiešame masu s cukrom a necháme 4 hodiny odstáť. Zmes privedieme za stáleho miešania do varu a asi 5 minút prudko varíme. Čierne korenie pomelieme a pridáme do džemu tesne pred odstavením.
 
2.
Táto skadkokyslá dobrota sa výborne hodí k jedlám z diviny, duseným mäsám a kačici.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Čerešne
Sladké čerešne: Poradíme, ako ich odkôstkovať, uskladniť a premeniť na trvanlivé pochúťky
Sezóna čerešní netrvá dlho. Napriek tomu máme toto ovocie veľmi radi a chceli by sme ho uchovať aj...