Pridať recept

Višňový džem s agávovým sirupom

Višňový džem s agávovým sirupom
Zdroj: varecha-kucharka

ingrediencie

1 kg
višne
50 ml
agávový sirup
2 ČL
agar
štipiek
soľ

postup

1.
Višne umyjeme, očistíme a vykôstkujeme. Presypeme ich do menšieho hrnca a podlejeme 3 lyžicami vlažnej vody. Posypeme trochou soli, aby pustili šťavu a pomaly zohrievame. Varíme na miernom ohni pol hodiny, aby sa asi polovica šťavy odparila.
 
2.
Keď zmes na ohni zhustne, pridáme sirup (nemusí byť presne 50 ml- záleží aj na kyslosti ovocia). Agar podľa návodu rozpustíme vo vode a niekoľko minút varíme. Pridáme k višniam a necháme variť ešte dve minúty. Hotovým džemom naplníme poháre na zaváranie, dobre uzavrieme a ešte 20 minút varíme v zavarovacom hrnci pri teplote 80°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Video: Ako jednoducho vykôstkovať čerešne
Máte radi domáce vychytávky, ale nechcete mať plnú kuchyňu špeciálnych nástrojov určených na jednu...
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?
Čerešne
Sladké čerešne pomôžu s nespavosťou i so svalovou únavou
Práve v tomto období prebieha sezóna sladkých šťavnatých čerešní. Viete, aké živiny obsahujú, ako a kedy...
Čerešne
Sladké čerešne: Poradíme, ako ich odkôstkovať, uskladniť a premeniť na trvanlivé pochúťky
Sezóna čerešní netrvá dlho. Napriek tomu máme toto ovocie veľmi radi a chceli by sme ho uchovať aj...
Višňový koláč s čokoládou a rumom: Letná pochúťka v podrobnom recepte
Kyselkavé višne v spojení s čokoládou sú skrátka fantastické.
Čerešne
Čerešne bojujú s nadváhou i svalovicou
Leto, slnko a sladké čerešne, ktoré nás udržia v dobrej kondícii.