Pridať recept

Zmrzlina s palmovým sirupom

ingrediencie

6 ks
vaječný žĺtok
1 PL
kukuričný škrob
1 hrnček
kokosové mlieko
1,5 hrnčeky
smotana na šľahanie
1/2 hrnček
palmový sirup
1/3 hrnček
hnedý cukor
2 ks
pandanový list
1/2 KL
soľ

postup

1.
V stredne veľkej miske vymiešame spolu žĺtky, kukuričný škrob a soľ do peny. Kokosové mlieko, smotanu, palmový sirup, cukor a pandanové listy zahrejeme na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí (zmes by sa však nemala variť). Potom hrniec odstavíme a vyberieme pandanové listy.
 
2.
Polovicu smotanovej zmesi nalejeme k žĺtkom a dobre premiešame, potom prilejeme zvyšok smotany. Zmes dáme variť za stáleho miešania na 5-7 minút, kým zmes nezhustne. Odstavíme z ohňa a necháme pri izbovej teplote vychladnúť (pomôcť si môžeme vložením nádoby do vody s ľadom). Zmes potom zmrazíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
História zmrzliny: Pochutnávame si na nej už tisíce rokov
Premýšľali ste už niekedy nad tým ako prišlo ľudstvo k zmrzline? Dnes ju vnímame ako zaručené osvieženie...
Domáca tvarohová zmrzlina jahodová
7 zaujímavostí o zmrzline, ktoré ste nepoznali
Zmrzlina, nanuky, sorbety. Ľadové pochúťky, ktoré patria k letu.
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Ako pripraviť chutnú zmrzlinu iba z dvoch ingrediencii? Úplne jednoducho.
Vyskúšajte sorbety a zdravé zmrzliny
Maškrtenie bez výčitiek: Vyskúšajte sorbety a zdravé zmrzliny
Pred letom vždy snívame o tom, ako sa počas horúcich dní osviežime chutnou zmrzlinou. Potom začne jej sezóna...
Po ktorej zmrzline najviac priberáme?
Po ktorej zmrzline najviac priberáme? Odpoveď vás prekvapí!
Horúce letné počasie prebúdza túžbu po občerstvení. Kto by občas nepomyslel na jemnú, chladivú zmrzlinu...
VIDEO: Posledná zmrzlina tejto sezóny. Smotanovo–banánová!
Zmrzlina z mrazených banánov s prídavkom smotany a vanilky vás dostane!