Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Teľacie nožičky v hnedej omáčke

ingrediencie

4 ks
teľacie nožičky
2 PL
múka
120 g
maslo
soľ
mleté čierne korenie
3 dl
biele víno
1 strúčik
cesnak
1 ks
sardela
citrónová kôra
petržlenová vňať
cibuľa
štipiek
tymian
1 ks
bobkový list
3 ks
paradajka
hovädzí vývar

postup

1.
Dobre si očistíme teľacie nožičky a najlepšie ak rovno u mäsiara si necháme rozsekať na 4 kúsky. Následne osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
2.
Na pripravenom pekáči necháme rozpustiť kúsok masla, dáme na pekáč mäso a rýchlo ho opečieme. Ešte pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a necháme opiecť až do zlatistá.
3.
Ďalej pridáme nasledujúce veci: štipka tymiánu, bobkový list a na štvrťky nakrájané paradajky. K tomu prilejeme pohárik bieleho vína trochu hovädzieho vývaru, vykostenú a rozotretú sardelku alebo sardelovú pastu, vymiešaný cesnak, postrúhanú citrónovú kôru, nadrobno posekanú petržlenovú vňať a všetko spolu budeme dusiť 1 až 2 hodiny do mäkka.
4.
K hotovému mäsu podávame buď špagety alebo makaróny polejeme vývarom z mäsa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...