Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Teľacie nožičky v hnedej omáčke

ingrediencie

4 ks
teľacie nožičky
2 PL
múka
120 g
maslo
soľ
mleté čierne korenie
3 dl
biele víno
1 strúčik
cesnak
1 ks
sardela
citrónová kôra
petržlenová vňať
cibuľa
štipiek
tymian
1 ks
bobkový list
3 ks
paradajka
hovädzí vývar

postup

1.
Dobre si očistíme teľacie nožičky a najlepšie ak rovno u mäsiara si necháme rozsekať na 4 kúsky. Následne osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
2.
Na pripravenom pekáči necháme rozpustiť kúsok masla, dáme na pekáč mäso a rýchlo ho opečieme. Ešte pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a necháme opiecť až do zlatistá.
3.
Ďalej pridáme nasledujúce veci: štipka tymiánu, bobkový list a na štvrťky nakrájané paradajky. K tomu prilejeme pohárik bieleho vína trochu hovädzieho vývaru, vykostenú a rozotretú sardelku alebo sardelovú pastu, vymiešaný cesnak, postrúhanú citrónovú kôru, nadrobno posekanú petržlenovú vňať a všetko spolu budeme dusiť 1 až 2 hodiny do mäkka.
4.
K hotovému mäsu podávame buď špagety alebo makaróny polejeme vývarom z mäsa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...