Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Lievancový tofu hamburger

ingrediencie

Lievance

300 g
múka špaldová
700 ml
perlivá minerálna voda
200 g
ovsené vločky
1 ks
vajce

Plnka

200 g
tofu neúdené
1 ks
čokoládový puding
300 ml
sójové mlieko
1 KL
stévia
50 g
slnečnicové semienko
džem

postup

1.
Na lievance zmiešame v miske múku s vodou, pridáme vajíčko a ovsené vločky.
2.
Pečieme pri veľmi miernom plameni, prikryté pokrievkou.
3.
Na puding si dáme variť 150 ml mlieka zmiešaného so stéviou. Do horúceho mlieka vlejeme pudingový prášok, rozmiešaný vo zvyšku mlieka. Miešame, až nám vznikne hustá kaša.
4.
Do vychladnutého pudingu pridáme biele tofu a rozmixujeme na hladkú kašu.
5.
Do plnky potom pridáme slnečnicové semienka alebo orechy.
6.
Na vychladnutý lievanec natrieme hrubú vrstvu plnky, prikryjeme druhým lievancom, uložíme na 2 hodiny do chladničky a podávame. Vrch môžeme ozdobiť džemom a posypať mletou škoricou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...