Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Teľacie rezne na prírodno

ingrediencie

4 ks
teľacie rezne
soľ
80 g
maslo
20 g
hladká múka
1/4 ks
citrón

postup

1.
Teľacie rezne zľahka naklepeme, na okraji narežeme, osolíme a po jednej strane poprášime múkou. Opečieme po oboch stranách na masle, trochu podlejeme a v zakrytej nádobe dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, vydusenú šťavu zaprášime ostatkom múky.
2.
Po osmažení riedime s vodou alebo vývarom z kostí, dobre rozšľaháme a povaríme. Omáčku pokvapkáme citrónovou šťavou. Teľacie rezne podávame s natenko nakrájanými zemiakmi a trochou zeleniny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...