Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šúľance s makom

ingrediencie

500 g
zemiaky
200 g
hladká múka
1 štipka
soľ
1 ks
žĺtok
200 g
mak
70 g
práškový cukor
50 g
maslo
voda

postup

1.
Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, ošúpeme a postrúhame na strúhadle. Dáme na dosku, pridáme soľ, žĺtok, múku a vodu podľa potreby.
2.
Vypracujeme hustejšie cesto a necháme postáť 20 minút. Potom ho rozdelíme na viac častí a a z každej časti vytvarujeme tenší valček, ktorý pokrájame na kúsky.
3.
Tieto kúsky rozšúľame na pomúčenej doske na šúľance a dáme ich variť vo väčšom množstve osolenej vody.
4.
Uvarené šúľance vyberieme a necháme odkvapkať. Rozdelíme ich na taniere, posypeme zomletým makom premiešaným s cukrom a pokvapkáme roztopeným maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Aestiva
27.9.2013 13:09 | |
+47 -26
Len taký detail, v surovinách ste náhodou nezabudli na múku ? :(
lucusssik1
28.9.2013 04:47 | |
+36 -1
(y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?