Pridať recept

Hus s pomarančovou plnkou

ingrediencie

1 ks
hus
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
2 ks
cibuľa
3 ks
pomaranč
čerstvý tymián
800 ml
hydinový vývar

postup

1.
Hus osolíme a okoreníme. Zeleninu nakrájame na kocky, cibuľu nahrubo, pomaranče rozštvrtíme aj so šupkou, tymián nasekáme a všetko spolu premiešame.
 
2.
Zmes naplníme do husi a dáme do pekáča chrbtom hore a podlejeme vývarom. Hus pečieme pri 200 °C asi 2 hodiny. Upečenú hus naporcujeme na tanier. Výpek ešte 10 minút povaríme, precedíme a na tanieri ním polejeme porcie husi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať