Pridať recept

Rozbíf s brusnicovou omáčkou

ingrediencie

700 g
hovädzia roštenka
soľ
mleté čierne korenie
olej
300 g
brusnicový kompót aj s nálevom
100 g
kryštálový cukor
1/2 ČL
mletá škorica
1 ČL
pomarančová kôra
1,5 PL
solamyl

postup

1.
Roštenku osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji ju opečiem z oboch strán. Potom ju dáme na plech a pečieme pri 220 °C 30 až 40 minút.
 
2.
Do hrnca dáme variť brusnicový kompót, pridáme cukor, škoricu a povaríme. Zahustíme solamylom, ktorý sme rozmiešali s vodou. Pridáme postrúhanú pomarančovú kôru a krátko povaríme. Roštenku nakrájame na plátky a na tanieri ich podávame poliate omáčkou z brusníc.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Viete ako pripraviť omáčku z výpeku?
Vždy, keď upečiete mäsko, nezabudnite na rýchlu a fantastickú omáčku z výpeku.
Výborné omáčky na cestoviny
5x chutné smotanové cestoviny na rýchlu večeru
Cestoviny a smotana v piatich jednoduchých receptoch, ktoré potešia celú rodinku.
Najslávnejšie dresingy
Najslávnejšie dresingy: Jednoduché recepty, ktoré sa hodia ku všetkému
Na grilovačku si radi pribalíme aj nejakú zaujímavú omáčku, ktorá výborne dochutí pečené mäso alebo...
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.
Bešamel
Už žiadne hrudky! Omáčka vždy krásne jemná a krémová: Tento jeden TRIK funguje vždy a na všetky omáčky + recepty
Omáčky milujeme na všetky spôsoby a radi ich pripravujeme k mäsu, rybám a najmä do cestovín. Viete, ako však...
Znojemská omáčka s morčacími plátkami
Morčacie plátky na kyslých uhorkách a párkoch: Delikátna znojemská omáčka
Známy recept je stelesnením rýchleho, a pritom delikátneho jedla.