Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovníčky na Veľkú noc

ingrediencie

150 g
med
200 g
práškový cukor
2 ks
vajce
500 g
hladká múka
1 ks
prášok do medovníkov
5 g
jedlá sóda
80 g
maslo
1 ks
žĺtok

Poleva

150 g
práškový cukor
1 ks
vaječný bielok

postup

1.
V miske miešame med, cukor a vajcia asi 20 minút. V múke rozmiešame prášok do medovníkov a jedlú sódu a za stáleho miešania ju pridáme postupne k medu. Nakoniec primiešame roztopené maslo.
2.
Cesto vytvarujeme do tvaru bochníka a necháme 1 deň odležať. Cesto znova premiešame, rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý 1,5 cm a formičkami vykrajujeme medovníčky.
3.
Uložíme ich na vymastený plech, potrieme rozšľahaným žĺtkom a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnuté medovníky ozdobíme polevou pripravenou vymiešaním cukru a bielka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...