Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovníčky na Veľkú noc

ingrediencie

150 g
med
200 g
práškový cukor
2 ks
vajce
500 g
hladká múka
1 ks
prášok do medovníkov
5 g
jedlá sóda
80 g
maslo
1 ks
žĺtok

Poleva

150 g
práškový cukor
1 ks
vaječný bielok

postup

1.
V miske miešame med, cukor a vajcia asi 20 minút. V múke rozmiešame prášok do medovníkov a jedlú sódu a za stáleho miešania ju pridáme postupne k medu. Nakoniec primiešame roztopené maslo.
2.
Cesto vytvarujeme do tvaru bochníka a necháme 1 deň odležať. Cesto znova premiešame, rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý 1,5 cm a formičkami vykrajujeme medovníčky.
3.
Uložíme ich na vymastený plech, potrieme rozšľahaným žĺtkom a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnuté medovníky ozdobíme polevou pripravenou vymiešaním cukru a bielka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...