Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovníčky na Veľkú noc

ingrediencie

150 g
med
200 g
práškový cukor
2 ks
vajce
500 g
hladká múka
1 ks
prášok do medovníkov
5 g
jedlá sóda
80 g
maslo
1 ks
žĺtok

Poleva

150 g
práškový cukor
1 ks
vaječný bielok

postup

1.
V miske miešame med, cukor a vajcia asi 20 minút. V múke rozmiešame prášok do medovníkov a jedlú sódu a za stáleho miešania ju pridáme postupne k medu. Nakoniec primiešame roztopené maslo.
2.
Cesto vytvarujeme do tvaru bochníka a necháme 1 deň odležať. Cesto znova premiešame, rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý 1,5 cm a formičkami vykrajujeme medovníčky.
3.
Uložíme ich na vymastený plech, potrieme rozšľahaným žĺtkom a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnuté medovníky ozdobíme polevou pripravenou vymiešaním cukru a bielka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...