Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská zemiaková polievka s klobásou

ingrediencie

400 g
zemiaky
100 g
klobása
40 g
masť
400 ml
mlieko
40 g
hladká múka
sušené hríby
bobkový list
ocot
soľ
majorán

postup

1.
Z múky a 2/3 masti pripravíme bledú zápražku. Zalejeme ju vodou a mliekom. Osolíme, rozmiešame a dáme variť.
2.
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list, majorán, sušené hríby, prevarený ocot a uvaríme do mäkka.
3.
Nakoniec pridáme nakrájanú a na zvyšku masti opečenú klobásu. Chvíľu povaríme a odstavíme z plameňa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...