Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská zemiaková polievka s klobásou

ingrediencie

400 g
zemiaky
100 g
klobása
40 g
masť
400 ml
mlieko
40 g
hladká múka
sušené hríby
bobkový list
ocot
soľ
majorán

postup

1.
Z múky a 2/3 masti pripravíme bledú zápražku. Zalejeme ju vodou a mliekom. Osolíme, rozmiešame a dáme variť.
2.
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list, majorán, sušené hríby, prevarený ocot a uvaríme do mäkka.
3.
Nakoniec pridáme nakrájanú a na zvyšku masti opečenú klobásu. Chvíľu povaríme a odstavíme z plameňa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...