Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská zemiaková polievka s klobásou

ingrediencie

400 g
zemiaky
100 g
klobása
40 g
masť
400 ml
mlieko
40 g
hladká múka
sušené hríby
bobkový list
ocot
soľ
majorán

postup

1.
Z múky a 2/3 masti pripravíme bledú zápražku. Zalejeme ju vodou a mliekom. Osolíme, rozmiešame a dáme variť.
2.
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list, majorán, sušené hríby, prevarený ocot a uvaríme do mäkka.
3.
Nakoniec pridáme nakrájanú a na zvyšku masti opečenú klobásu. Chvíľu povaríme a odstavíme z plameňa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...