Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská zemiaková polievka s klobásou

ingrediencie

400 g
zemiaky
100 g
klobása
40 g
masť
400 ml
mlieko
40 g
hladká múka
sušené hríby
bobkový list
ocot
soľ
majorán

postup

1.
Z múky a 2/3 masti pripravíme bledú zápražku. Zalejeme ju vodou a mliekom. Osolíme, rozmiešame a dáme variť.
2.
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list, majorán, sušené hríby, prevarený ocot a uvaríme do mäkka.
3.
Nakoniec pridáme nakrájanú a na zvyšku masti opečenú klobásu. Chvíľu povaríme a odstavíme z plameňa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.