Pridať recept

Musaka so špenátom

ingrediencie

4 PL
olej
2 ks
cibuľa
1 kg
mleté teľacie mäso
mleté čierne korenie
soľ
3 PL
paradajkový pretlak
1/2 kg
špenát
1/4 liter
kyslá smotana
2 ks
vajce

postup

1.
Pokrájame cibuľu, potom ju opražíme na oleji. Postupne pridávame mleté teľacie mäso, soľ a korenie. Prilejeme trocha vody, rajčiakový pretlak a chvíľku podusíme. Horúcou vodou premyjeme špenát a posekáme.
 
2.
Na vymastený pekáč alebo tortovú formu striedavo kladieme vrstvu špenátu a vrstvu mäsa. Posledná vrstva bude mäsová. Všetko zalejeme trochou vody a pečieme. Predtým než začneme jedlo podávať polejeme ho kyslou smotanou a rozšľahanými vajciami. Nakoniec dáme zapiecť. Hotové jedlo ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať