Pridať recept

Schwarzwaldská višňová torta

ingrediencie

Cesto

250 g
krupicový cukor
150 g
hladká múka
100 g
čokoládové hobliny
60 g
maslo
50 g
kakao
50 g
škrobová múčka
7 ks
vajce
práškový cukor
tuk na vymastenie
hrubá múka

Plnka

500 g
višňový kompót
500 ml
smotana na šľahanie
4 PL
čerešňovica
2 PL
škrobová múčka
50 g
krupicový cukor
1 ks
celá škorica

postup

1.
V horúcom vodnom kúpeli budeme šľahať vajcia s cukrom asi 5 minút, potom ich vyberieme a vyšľaháme na hustú penu. Primiešame preosiatu múku, kakao a škrobovú múčku. Nakoniec prilejeme roztopené maslo a dôkladne premiešame.
 
2.
Vymastíme a múkou vysypeme tortovú formu (priemer 26 cm) a vlejeme do nej cesto a pečieme ho 45 minút v rúre, ktorá je vyhriatá na 160°C. Takto pripravený korpus necháme približne štvrť hodinku chladnúť vo forme a potom ho preklopíme na pomúčenú utierku a po vychladnutí odstránime formu. Následne korpus rozdelíme na tri diely.
3.
Plnka: S cukrom zmiešame višňový kompót aj s nálevom a pridáme škoricu a škrobovú múčku. Budeme variť asi 2 minúty za stáleho miešania do zhustnutia, necháme vychladnúť, vytiahneme škoricu aj višne a ochutíme čerešňovicou.
4.
Spodný diel cesta potrieme plnkou a pomocou cukrárskeho vrecka striekame na vrch šľahačkové kolieska s medzerami, kde ukladáme višne, ktoré sme vykôstkovali. Položíme na ne ďalší diel cesta a postup zopakujeme. Prikryjeme treťou časťou cesta a tortu potrieme 2/3 tuhej šľahačky.
5.
Zvyšnou šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a nastriekame po obvode torty 12 kopčekov, ktoré ozdobíme višňami. Do stredu torty dáme čokoládové hobliny spolu s práškovým cukrom. Takto pripravenú tortu vložíme na hodinu do chladničky, aby stuhla.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cheesecake
Milovaný cheesecake s domácim mascarpone a jeho najlepšie verzie
Tento dezert je obľúbený v každej jeho podobe. Na výber je už toľko receptov, že si nemusíte robiť starosti,...
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...