Pridať recept

Piccata - teľacie rezníky

ingrediencie

2 ks
teľacie rezne
6 lístky
šalvia
1 PL
hladká múka
1 PL
rastlinný olej
40 g
maslo
1/2 ks
citrón
4 PL
kurací vývar
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Pracovnú dosku posypeme múkou a prisypeme do nej soľ a korenie. Oba rezne prerežeme ešte na 6 rezníkov a do každého vtlačíme lístok šalvie. Tieto rezníky obalíme v pokorenenej múke.
 
2.
Zohrejeme olej s polovicou masla vo väčšej panvici, vložíme rezne a budeme ich opekať z každej strany 2 minúty. Potom ich vyberieme a dáme do predhriatej rúry.
3.
Šťavu z polovice citróna vytlačíme do panvice, pridáme vývar poprípade vodu a budeme variť na strednom ohni, až kým sa obsah nezvarí na polovicu. Pridáme aj zvyšok masla a túto zmes ďalej zohrievame, až kým sa maslo nespojí s ostatnou tekutinou.
4.
Následne rezníky vrátime späť do panvice a prehrievame ich ešte niekoľko minút z oboch strán a servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.