Jahňací kebab s chlebom pita
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
700
g
jahňacie filety
200
g
biely jogurt
4
ks
chlieb pitta
2
PL
olivový olej
2
KL
mletá rasca
2
strúčiky
cesnaku
1/2
KL
kajenské korenie
1/2
ks
uhorka
1
ks
ľadový šalát
4
zväzky
mäta
4
ks
paradajka
1
ks
červená cibuľa
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Na vysokú teplotu predhrejeme gril. Olej dáme do misky, olúpané a prelisované strúčiky cesnaku a všetky koreniny.
2.
Nakrájame mäso na 2,5 cm kúsky a premiešame ich v oleji. Napichneme ich na grilovacie ihly a odložíme ich.
3.
Umyjeme listy šalátu, osušíme a potrháme, dáme do misky. Taktiež umyjeme aj mätu, paradajky a uhorku. Tiež potrháme lístky mäty, ale niekoľko necháme v celku na ozdobenie. Nakrájame uhorky a paradajky, ošúpeme cibuľu a nakrájame. Všetko pridáme k šalátu.
4.
Osolíme pripravené mäso na ihlách, dáme na mriežku grilovacieho pekáča a budeme grilovať 4 - 6 minút. Najmenej raz obrátime.
5.
Troškou vody zriedime jogurt a podľa chuti osolíme a okoreníme.
6.
Kebaby vytiahneme z grilu a dáme bokom, na gril potom dáme na chvíľku chleby pita a len čo sa nafúknu obrátime ich.
7.
Prekrojíme chleby pita, obe polovice roztvoríme, naplníme šalátom, mäsom ktoré stiahneme z ihiel a zalejeme omáčkou, ozdobíme a servírujeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.