Pridať recept

Jahňací kebab s chlebom pita

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 g
jahňacie filety
200 g
biely jogurt
4 ks
chlieb pitta
2 PL
olivový olej
2 KL
mletá rasca
2 strúčiky
cesnaku
1/2 KL
kajenské korenie
1/2 ks
uhorka
1 ks
ľadový šalát
4 zväzky
mäta
4 ks
paradajka
1 ks
červená cibuľa
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Na vysokú teplotu predhrejeme gril. Olej dáme do misky, olúpané a prelisované strúčiky cesnaku a všetky koreniny.
 
2.
Nakrájame mäso na 2,5 cm kúsky a premiešame ich v oleji. Napichneme ich na grilovacie ihly a odložíme ich.
3.
Umyjeme listy šalátu, osušíme a potrháme, dáme do misky. Taktiež umyjeme aj mätu, paradajky a uhorku. Tiež potrháme lístky mäty, ale niekoľko necháme v celku na ozdobenie. Nakrájame uhorky a paradajky, ošúpeme cibuľu a nakrájame. Všetko pridáme k šalátu.
4.
Osolíme pripravené mäso na ihlách, dáme na mriežku grilovacieho pekáča a budeme grilovať 4 - 6 minút. Najmenej raz obrátime.
5.
Troškou vody zriedime jogurt a podľa chuti osolíme a okoreníme.
6.
Kebaby vytiahneme z grilu a dáme bokom, na gril potom dáme na chvíľku chleby pita a len čo sa nafúknu obrátime ich.
7.
Prekrojíme chleby pita, obe polovice roztvoríme, naplníme šalátom, mäsom ktoré stiahneme z ihiel a zalejeme omáčkou, ozdobíme a servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kebab
Domáci kurací kebab pripravíte aj v rúre. Chcete vedieť ako?
Marinované kuracie prsia premeníte na výborný kebab rýchlo a jednoducho. A nebude potrebovať gril. Ako pripraviť...
Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Zabudnutá jahňacina. Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Jahňacina kedysi patrila k našim tradičným a najčastejšie používaným mäsám. No potom sme ju začali trochu...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...