Pridať recept

Bravčovina na ďumbieri

2
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

220 g
bravčová panenka
1 zväzok
žerucha
1,5 KL
ďumbier mletý
250 g
zemiaky
2 KL
sezamové semienka
2 KL
sezamový olej
1 ks
vajce
1 PL
sójová omáčka
3 PL
suché sherry
1/2 KL
kukuričná múka
2 PL
rastlinný olej
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Mierne predhrejeme rúru. Nastriháme žeruchu, opláchneme, necháme odkvapkať a dáme bokom.
 
2.
Všetky zvyšné časti tuku dáme preč z panenky, rovnako ako aj blany a nakrájame na plátky s hrúbkou asi 1 cm a dáme do misky. Premiešame s ďumbierom a tiež dáme bokom.
3.
Olúpeme zemiaky, nakrájame ich a dáme do kastróla. Zalejeme ich studenou vodou, osolíme a necháme zovrieť. Varíme asi 10 až 12 minút, až kým nezmäknú.
4.
Medzitým si opražíme sezamové semiačka na strednom ohni, pričom stále trasieme panvicou. Ako náhle zozlatnú, necháme ich ochladnúť a odložíme
5.
Vyšľaháme v menšej miske vajíčka so soľou a korením a primiešame semiačka. Sezamový olej zohrejeme spolu s lyžičkou rastlinného oleja, prilejeme vajce a nakláňame panvicu, aby sme vytvorili tenkú omeletu. Dáme ju na tanier, zvinieme a nakrájame.
6.
Rozmiešame kukuričnú múku s 2,5 lyžicami vody, prilejeme sherry a sójovú omáčku.
7.
Zvyšný olej zohrejeme v panvici na silnom plameni a budeme na ňom opekať mäso z každej strany, až kým nie je pekne zlatohnedé. Následne ich vyberieme a vložíme do rúry.
8.
Prilejeme rozmiešanú kukuričnú múku a miešame na slabom ohni, až kým nezhustne. Mäso dáme späť do panvice a dobre všetko prehrejeme.
9.
Precedíme zemiaky a dáme ich na dva taniere. Na ne navrstvíme sparenú žeruchu a priložíme bravčové plátky a prelejeme omáčkou. Ozdobíme omeletovými rezančekmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Máte radi zázvorový čaj? A ste si istí, že ho pripravujete správne? Toto je 5 najčastejších chýb, robí ich takmer každý
Máte radi zázvorový čaj? A ste si istí, že ho robíte správne? Toto je 5 najčastejších chýb pri príprave, robí ich takmer každý
Ak si chceme uvariť skutočne účinný zázvorový čaj, pri jeho príprave by sme sa mali vyhnúť týmto 5 prešľapom.
Fotorecept: Bravčová panenka s vôňou zázvoru a grilovanou zeleninou
Jemná a šťavnatá panenka v troch fantastických receptoch
Bravčová panenka je výnimočný kúsok mäska a zaslúži si malú kulinársku oslavu.
Bravčová panenka
Ako na bravčovú panenku
Najkvalitnejší kúsok bravčového, ktorého príprava je super rýchla a jednoduchá, vás očarí svojou...
Bravčová panenka
Tieto si zamilujete: Bravčová panenka na 8 najlepších spôsobov, nielen na nedeľu!
Obľúbené jemné mäsko na 8 spôsobov, ktoré si zamilujete. Bravčová panenka ako ju máme najradšej.
Tvarohová nátierka so žeruchou
Žerucha siata - vitamíny na dosah ruky takmer po celý rok
Je veľmi obľúbená rastlina hlavne kvôli tomu, že má vynikajúcu chuť, je veľmi zdravá, jej pestovanie...