Kuracie prsia s estragónom
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
ml
kurací vývar
220
ml
suché biele víno
4
ks
kuracie prsia
4
PL
kyslá smotana
4
zväzky
estragón
2
ks
šalotka
1,5
PL
slnečnicový olej
25
g
maslo
2
PL
hladká múka
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Mierne predhrejeme rúru. Všetok prebytočný tuk odstránime z kuracích pŕs a osušíme ich na kuchynskom papieri. Zľahka ich poprašíme múkou a korením.
2.
Maslo s olejom zohrejeme v panvici na strednom plameni a opekáme prsia z oboch strán približne šesť minút.
3.
Medzitým olúpeme šalotky a nakrájame ich nadrobno. Umyjeme a osušíme estragón, odstrihneme končeky vetvičiek a odložíme ich na ozdobenie. Lístky odtrhneme zo stonky a pokrájame.
4.
Z panvice vyberieme upečené mäso, dáme ho na tanier a ten vložíme do prehriatej rúry. Do panvice následne pridáme šalotku so zvyškom oleja a pri stálom miešaní ju pražíme minútku. Prilejeme víno a polovičku nakrájaného estragónu. Budeme variť tak dlho, až kým sa víno nezvarí na polovicu.
5.
Prilejeme kyslú smotanu, zvyšný estragón, vložíme kuracie prsia do omáčky a prehrejeme ich z každej strany približne minútu. Mäso a omáčku rozdelíme na taniere, ozdobíme estragónom a servírujeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.