Pridať recept

Marhuľovo - šľahačkový rez

ingrediencie

Cesto

5 ks
vajce
200 g
hladká múka
200 g
kryštálový cukor
1 balíček
prášok do pečiva
3 PL
olej
1 PL
voda

Plnka

3 ks
vajce
120 g
kryštálový cukor
120 g
hladká múka
1 PL
olej
1 PL
voda
1 ks
marhuľa
okrúhle piškóty
1 PL
rum
2 PL
práškový cukor

K tomu

500 ml
smotana
100 g
práškový cukor
1 ks
stužovač šľahačky
marhuľa

postup

1.
Cesto: Vajcia a cukor vyšľaháme na penu. Zľahka prišľahávame múku s práškom do pečiva. Na koniec prišľaháme olej a vodu. Cesto rovnomerne vylejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. V predhriatej rúre pečieme 15 minút pri 180°C.
 
2.
Plnka: Upečieme plát podľa návodu vyššie. Vychladnutý ho spolu s piškótami, kompótom aj so šťavou, rumom a cukrom vymiesime.
3.
Na vychladnutý plát natrieme punčovú plnku a dáme stuhnúť do chladničky. Šľahačku vyšľaháme zo smotany, cukru a stužovača. Šľahačku rozotrieme na punčovú vrstvu. Necháme tuhnúť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šľahačka
Ako vyšľahať mlieko do šľahačky?
Je vôbec možné premeniť mlieko na nadýchanú šľahačku?
Muffiny s parížskou šľahačkou
Parížska šľahačka verzus parížsky krém, rozdiel je obrovský! Toto by mala vedieť každá gazdinka + krémové recepty
Medzi parížskou alebo francúzskou šľahačkou a parížskym krémom je rozdiel. Viete, aký?
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...