Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kapor na rasci

ingrediencie

1 kg
kapor
1 ks
citrón
1 štipka
soľ
80 g
maslo
1 PL
hladká múka
1 KL
rasca
trochu
petržlenová vňať
200 ml
zeleninový vývar

postup

1.

Rybu umyjeme, pokvapkáme citrónovou šťavou zmiešanou so soľou a necháme dve hodiny na chladnom mieste. 

2.

Odležaného osušeného kapra nakrájame na porcie, osolíme, posypeme rascou a a rozohriatom masle opečieme z oboch strán. Potom vyberieme, výpek poprášime hladkou múkou, všetko premiešame, zalejeme vývarom, pridáme lyžičku rasce, posekanú vňať a varíme 10 minút. Vložíme späť rybu a pri miernej teplote dusíme domäkka. Podávame so zemiakovou kašou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.