Jahodové obláčiky
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
jahody
250
g
biely jogurt
2
ks
vaječný bielok
1/2
KL
vanilková esencia
70
g
krupicový cukor
postup
1.
Umyjeme jahody a osušíme, odstránime lístky a môžeme si zopár jahôd ponechať v celku na ozdobu. Ostatné dáme do misky a posypeme ich lyžicou cukru a roztlačíme vidličkou.
2.
Vo väčšej miske vyšľaháme tuhý sneh skoro dotuha a postupne budeme do neho zašľahávať zvyšný cukor. Po každom pridaní musíme hmotu dobre premiešať, až kým nám nevznikne tuhý lesklý sneh.
3.
Jogurt veľmi opatrne zašľaháme do snehu aj s vanilkovou esenciou.
4.
Do takto pripravenej zmesi zľahka primiešame jahody aj so šťavou. Nemôžeme ich priveľmi miešať, pretože by sme narušili konzistenciu dezertu.
5.
Do 4 pohárov rozdelíme dezert a ozdobíme celými jahodami. Môžeme ho servírovať ihneď alebo ho necháme vychladiť 3 - 4 hodiny v chladničke.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.