Plnené šampiňóny
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
teľacie mäso
100
g
bravčové mäso
40
g
cibuľa
50
g
maslo
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
16
ks
šampiňóny
60
g
maslo
15
g
strúhanka
2
ks
vajce
postup
1.
Šampiňóny očistíme, hlúbiky odrežeme, klobúčiky vydlabeme a naplníme plnkou.
2.
Naplnené hlavičky uložíme na vymastenú ohňovzdornú misu, podlejeme vývarom, posypeme strúhankou a vložíme na 20 minút piecť do rúry.
3.
Plnka: Šampiňónové hlúbiky posekáme, udusíme na cibuľke spenenej na masle, pridáme zomleté uvarené teľacie a bravčové mäso, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, vajcia a dobre premiešame.
4.
Upečené šampiňóny uložíme na misu, polejeme šťavou a podávame s varenými zemiakmi.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.