Pridať recept

Domáce krvavničky

ingrediencie

300 g
bravčový bôčik
50 g
masť
50 g
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
6 ks
staršia žemľa
300 ml
bravčová krv
soľ
mleté čierne korenie
nové korenie
1/4 ks
citrónová kôra
1 m bravčové črevá

postup

1.
Bôčik uvaríme v osolenej vode. Uvarený nakrájame na kocky.
 
2.
Žemle nakrájame na kocky, usušíme v rúre a necháme vychladnúť. Vychladnuté vložíme do nádoby, zalejeme precedenou bravčovou krvou a zamiešame aby nasiakli všetku krv.
3.
K žemliam pridáme nakrájaný bôčik, soľ, upraženú cibuľu, pretretý cesnak, majorán, nastrúhanú citrónovú kôru, mleté čierne korenie a nové korenie. Zamiešame a podľa potreby rozriedime mastným vývarom.
4.
Pripravenou zmesou plníme premyté bravčové črevá nakrájané na 20 cm kúsky a na jednom konci uzavreté. Po naplnení uzavrieme aj druhý koniec.
5.
Dáme uvariť do mierne vriaceho vývaru na 10 minút. Uvarené sú vtedy, keď po vpichu z nich nevyteká krv ale len masť.
6.
Uvarené vyberieme, schladíme v studenej vode a necháme na lopári vychladnúť.
7.
Upečieme na bravčovej masti a podávame s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Strecho1
20.10.2020 21:11
Príspevky používatela boli zablokované z dôvodu porušenia pravidiel diskusie.
Anonymný nick
7.2.2015 18:39 | |
+8 -1
Krvavničky sme skúsili, sú výborné, len som vynechala citrónovú kôru a pridala som si majoránku. Určite budem robiť aj inokedy. (y)
Podobné články
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Domáce jaternice
Domáce jaternice: Pripravte si s nami tradičnú zabíjačkovú pochúťku
Netešia sa až tak veľkej obľube ako klobásky, ale ani bez jaterníc by nebola žiadna zabíjačka kompletná...
Viete, prečo musíte dať jaternice do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú
Viete, prečo musíte dať jaternice pred pečením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú a sú krásne chrumkavé
Jaternice vždy krásne chrumkavé a bez prasklín? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte takéto krásne...
Kedysi rodinný poklad, dnes už ho takmer nikto nerobí! Poctivé solené mäso podľa starodávnej receptúry,
Tento recept dnes už takmer nikto nepozná! Poctivé SOLENÉ MÄSO podľa rodinnej receptúry, delikatesa (nielen) na vianočný stôl
Toto musíte vyskúšať! Geniálne solené mäso bude hviezdou vianočného stola, stačia vám iba tri suroviny.